ARCHITECTEN

Ook voor deze extra reeks appartementen rekenden we op de expertise en creativiteit van architectenbureaus De Gouden Liniaal en BINST Architects. Ze creëerden een nieuwe blok met een duidelijke, eigen identiteit en een andere afwerking. Maar tegelijk sluit de stijl wel mooi aan bij het ontwerp van de eerdere reeksen.

Architect Wim Dirickx van De Gouden Liniaal: “De verticale lijnen, de groengrijze tinten en de betonnen lijsten geven karakter aan het gebouw. De terugspringende volumes bovenaan zorgen dan weer voor een leuk effect én zo creëren we meer penthouses, die beschikken over ruime, elegante terrassen.”

Overtuigend is ook het uitzicht. Aan de ene kant kijk je uit op het (binnenkort) gloednieuwe dorpsplein. Aan de andere kant op een groene binnentuin. En ja, je kan zelfs voor beide kiezen. “Als je een penthouses, een appartement op een hoekgevel of een doorzonappartement kiest, heb je uitzicht op rustgevend groen én het levendige plein. Dat is het beste van twee werelden, natuurlijk.”

Het nieuwe gebouw heeft een strategisch geplaatste L-vorm en ook dat heeft voordelen. “De L-vorm met vrijstaande gevels zorgt ervoor dat het net de fijne omgeving is die de aandacht trekt want je kijkt niet uit op een andere gevel.”

De Gouden Liniaal

De Gouden Liniaal Architecten benadert elke opdracht met een consequente, zelfkritische houding én met respect voor de voortdurend verschuivende maatschappelijke realiteit. De constructie, de eigenheid van de materialen, de toegepaste technieken, … ze analyseren elk aspect bewust grondig. Om zo gebouwen te creëren met een sterke, eigen identiteit.

www.degoudenliniaal.be

 

BINST Architects

BINST Architects uit Antwerpen koppelt een halve eeuw ervaring aan een actuele en dynamische aanpak. Hun ontwerpstijl? Zelf noemen ze het abstract expressionisme: een gezond evenwicht tussen doordachte en efficiënte architectuur enerzijds en een grote, artistieke eigenheid anderzijds. Beleving staat hoe dan ook centraal.

www.binstarchitects.be

 

KIJK JE OOK UIT NAAR EEN
zonnig leven in hartje Zonhoven?

Een samenwerking van:

De beelden op deze website zijn louter illustratief en niet bindend. Privacy Policy